Over mij

Ik ben geboren in de voormalige Sovjet Unie in Tsjeljabinsk, Zuid-Oeral.

Tatiana Kiourou | Chelyabinsk

Op 3-jarige leeftijd maakte ik al kennis met piano, en die liefde is altijd gebleven. Op mijn zesde begon ik een zevenjarige opleiding op de muziekschool, die ik cum laude afrondde. Op mijn dertiende  werd ik de winnares van twee pianocouncoursen voor jonge pianisten. Daarna volgden 5 jaar studie aan het Tschaikovsky Muziek College waaraan ik ook cum laude afstudeerde.

Tijdens mijn studie was ik gezegend met fantastische leraren als Natalia Kulagina en Regina Makedon. Ik heb van hun geleerd een goede pianodocent en begeleidster te zijn. Ook was ik de gelukkige geweest om één van de laatste leerlingen te mogen zijn van beroemde pianist  en pedagoog Boris Belitsky. Hij kwam uit de befaamde Kiev-school Conservatorium waar Vladimir Horowitz ook zijn studie volgde. Nog altijd denk ik met veel liefde en dankbaarheid aan mijn leraren terug.

Tatiana Kiourou | Kiev Conservatorium

Na mijn studie op het Oeral Staats Conservatorium in Jekaterinburg ben ik gaan werken op het Universiteit van Kunst en Cultuur als docent begeleidster.

Tatiana Kiourou | Concertpianiste | Pianodocente

Sinds 1994 woon en werk ik in Nederland. Als vaste pianiste van het Haagsche koor Voices Unlimited begeleid ik met veel plezier zangers en zangeressen. Ook ben ik lid van de groep E-Motion en het trio Felice. Als muzikale leider werk ik samen met de stichting Between Us aan de organisatie van de mooie concerten.

Tanja Kiourou

Tatiana Kiourou | Voices Unlimited

Na jaren gewerkt te hebben als pianodocente bij muziekschool Rootz in Delft, geef ik nu privé pianoles bij mij thuis in Zoetermeer. Ik geniet van het contact met leerlingen van verschillende leeftijden en niveau’s. Ook begeleid ik zangers en help hen de zangpartijen in te studeren en de muzikale interpretatie beter te begrijpen. Daarnaast geef ik ook lessen solfege en muziektheorie.

Spiegel Zaal | Tatiana Kiourou

En natuurlijk gaat mijn passie uit naar het geven van concerten. Ik speel door het hele land op diverse podia. Als concertpianiste heb ik veel ervaring mogen opdoen in verschillende muzikale omgevingen waaronder de Spiegelzaal van het Concert Gebouw. Ik treed zowel solistisch als met verschillende solisten, ensembles en gezelschappen op, ook in het buitenland o.a. in Praag, Bad Ischl en Wenen.

Behalve klassieke muziek speel ik ook graag jazz, modern en alles wat mij raakt en inspireert.

In 2011 heb ik mijn eerste CD uitgebracht  – Retro, Jazzy pieces for piano.
Mijn tweede CD ‘’My Medleys” is in 2013 uitgekomen. Er staan zeven verschillende medleys op, gecomponeerd en gearrangeerd door mij.

Sinds 2017 leid ik met grote plezier een enthousiaste vrouwen koor Con Amore uit Woerden. Daar combineer ik de taken van de dirigente, pianiste en arrangeur.

Zie ook: